Blodapelsinmarmelad

Blodapelsinmarmelad är en vacker marmelad med lätt syra från citroner.
Petra Lindstrand
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 800 g blodapelsiner - gärna ekologiska
  • 2 citroner
  • 1 dl vatten
  • 5 dl syltsocker

Gör så här

  1. Skrubba apelsiner och citroner noga i ljummet vatten. Skär bort skalet på frukten med en vass potatisskalare. Finstrimla och hacka skalen. Skär bort allt det vita på frukterna och ta bort eventuella kärnor. Hacka fruktköttet.

  2. Lägg fruktkött i en kastrull och tillsätt  vatten. Mixa grovt med mixerstav. Låt koka ca 5 min.

  3. Tillsätt apelsinskal och socker och låt koka utan lock ca 10 min. Skumma då och då.

  4. Gör gärna ett marmeladprov: Lägg en tesked av marmeladen på ett kallt fat och se hur den stelnar när du drar en sked genom den.

  5. Häll marmeladen i väl rengjorda och varma glasburkar. Låt kallna och förvara i kylen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!