Blodapelsingranité med granatäpple

Det här är en perfekt dessert efter ett mastigt julbord. Syrlig, lätt och frisk på samma gång!

20 min+5 timmar i frysen

1. Koka upp 3 dl blodapelsinjuice med sockret. Låt koka ca 5 min. Ta kastrullen åt sidan och låt kallna.
2. Blanda juicelagen med 3 dl juice och granatäppeldryck. Häll upp i en form eller bunke.
3. Frys granitén ca 5 timmar. Raspa med en gaffel varje timme.
4. Halvera granatäpplet och ta ut kärnorna. Raspa runt väl i granitén och lägg på granatäppelkärnor. Servera genast.

Granatäppeltips
Rulla granatäpplet mot köksbänken så att kärnorna lossnar från hinnorna inuti frukten. Halvera frukten och knacka på kupiga sidan med till exempel en slev, ställ en tallrik under så lossnar kärnorna enkelt från frukten. Pilla bort de beska, vita hinnorna.

Recept från