Blodapelsindrink med rom och björnbär

Recept på blodapelsindrink med rom och björnbär. Blodapelsiner har mer och friskare apelsinsmak än vanliga apelsiner, vilket gör att de passar extra bra i drinken.
Recept på blodapelsindrink med rom och björnbär.
Recept på blodapelsindrink med rom och björnbär. Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 5 blodapelsin
  • 1,5 dl Cointreau - eller annan apelsinlikör
  • 3 dl rom - mörk
  • 4 dl björnbär
  • 8 skivor blodapelsin
  • is - krossad
  • 16 droppar Angostura bitter - –24, gärna med apelsinsmak
  • 4 dl club soda

Gör så här

  1. Halvera och pressa saften ur 4 apelsiner. Blanda apelsinsaften  med Cointreau och rom.

  2. Skär 1 blodapelsin i åtta skivor. Fyll glasen med björnbär, skivad  apelsin och is.

  3. Häll över drinken, droppa i angostura. Toppa med clubsoda.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!