Bliss balls med kokos, espresso och apelsin

00000

Recept på Bliss balls med kokos, espresso och apelsin. Godisbollar som bara innehåller nyttigheter. Smakar fantastiskt gott till kaffet efter maten.

För 30 bollar:

Ingredienser

0,5 apelsin
3 dl cashewnötter naturella
10 dadlar utan kärnor
0,5 dl kokos riven
2 msk kakao
2 msk kokosolja
1 msk agavesirap eller flytande honung
1 msk espressokaffe

Garnering:

1,5 dl kokos riven

15 minuter

Bliss balls med kokos, espresso och apelsin – gör så här:

  1. Skölj apelsinen i ljummet vatten. Riv skalet. Mixa cashewnötterna grovt.
  2. Tillsätt apelsinskal, dadlar, kokos, kakao, kokosolja, agavesirap och kaffe. Mixa till en smet.
  3. Forma smeten till runda bollar. Rulla bollarna i kokos och förvara dem i en lufttät burk i kylen.

Älskar du också att baka? Missa då inte vårt nya inspirerande nyhetsbrev som är helt inriktat på bakning.

”Baka

Foto: Ulrika Pousette

Fler recept med: Bakning, Godis