00000

Recept på ricotta- och kikärtsblinier med gräslöks- och parmesankräm. Det går bra att steka blinierna dagen före och värma dem precis när de ska servering. Krämen går också bra att göra dagen före.

För 20 blinier:

Ingredienser

1 burk kikärter, (410 g)
1 + 2 ägg
1 dl majsmjöl
250 g ricottaost
0,75 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
2 msk rapsolja

Gräslöks- och parmesankräm:

0,5 kruka gräslök
2 dl parmesanost, finriven
1 dl yoghurt, turkisk
1 msk pepparrot, finriven
2 krm salt

Tillbehör:

skinka, lufttorkad
räkor, skalade
gräslök, finhackad
citronklyftor

45 minuter

Blinier på ricotta och kikärter med parmesankräm – gör så här:

  1. Häll av kikärterna och spola dem med kallt vatten. Mixa dem tillsammans med 1 ägg med mixerstav.
  2. Tillsätt 2 ägg, mjöl och ricotta och mixa till en slät kräm. Tillsätt bakpulver och salt.
  3. Kräm: Hacka gräslöken och blanda den med ost, yoghurt och pepparrot. Krydda med salt.
  4. Hetta upp olja i en stekpanna med släpplätt-beläggning. Klicka ut smeten till 5-kronorsstora plättar. Stek dem ca 3 min på varje sida.
  5. Lägg blinierna på ett fat och klicka eller spritsa över krämen. Servera med tillbehören.
Fler recept med: Buffémat, Smårätter