Blinier på ricotta och kikärter med parmesankräm

Recept på ricotta- och kikärtsblinier med gräslöks- och parmesankräm. Det går bra att steka blinierna dagen före och värma dem precis när de ska servering. Krämen går också bra att göra dagen före.
Sophie Berlin
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1 burk kikärter - (410 g)
  • 1 ägg - + 2
  • 1 dl majsmjöl
  • 250 g ricottaost
  • 0,75 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk rapsolja

Gräslöks- och parmesankräm

  • 0,5 kruka gräslök
  • 2 dl parmesan - finriven
  • 1 dl yoghurt - turkisk
  • 1 msk pepparrot - finriven
  • 2 krm salt

Tillbehör

  • skinka - lufttorkad
  • räkor - skalade
  • gräslök - finhackad
  • citronklyftor

Gör så här

  1. Häll av kikärterna och spola dem med kallt vatten. Mixa dem tillsammans med 1 ägg med mixerstav.

  2. Tillsätt 2 ägg, mjöl och ricotta och mixa till en slät kräm. Tillsätt bakpulver och salt.

  3. Kräm: Hacka gräslöken och blanda den med ost, yoghurt och pepparrot. Krydda med salt.

  4. Hetta upp olja i en stekpanna med släpplätt-beläggning. Klicka ut smeten till 5-kronorsstora plättar. Stek dem ca 3 min på varje sida.

  5. Lägg blinierna på ett fat och klicka eller spritsa över krämen. Servera med tillbehören.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!