00000

Blandade bär i rosé- och flädergelé med mynta är en vacker dessert som är frisk och fräsch efter middagen. Desserten går utmärkt att göra helt klar två dagar före servering.

För 10 personer:

Ingredienser

liter bär, färska, t ex hallon, blåbär och björnbär
5 gelatinblad
1 vaniljstång
4 dl rosévin, fruktigt
5 dl flädercider
2 dl strösocker
0,5 msk lime, pressad

Garnering:

1 kruka mynta

20 minuter + 6 timmar att stelna

Blandade bär i rosé- och flädergelé med mynta – gör så här:

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Dela vaniljstången och skrapa ut fröna. Häll vin, cider, vaniljfrön och -stång, socker och limesaft i en kastrull. Sjud ca 3 min.
  2. Ta upp gelatinbladen och smält i vätskan under omrörning. Ta upp vaniljstången. Låt vätskan svalna något.
  3. Fördela bären i glas. Häll vätskan över bären. Låt stelna i kylen ca 6 timmar, eller över natten.
  4. Toppa med myntablad vid servering.
Fler recept med: Frukt och bär