Blandade bär i rosé- och flädergelé med mynta

Blandade bär i rosé- och flädergelé med mynta är en vacker dessert som är frisk och fräsch efter middagen. Desserten går utmärkt att göra helt klar två dagar före servering.
Petra Lindstrand
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • l bär - färska, t ex hallon, blåbär och björnbär
  • 5 gelatinblad
  • 1 vaniljstång
  • 4 dl rosévin - fruktigt
  • 5 dl flädercider
  • 2 dl strösocker
  • 0,5 msk lime - pressad

Garnering

  • 1 kruka mynta

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Dela vaniljstången och skrapa ut fröna. Häll vin, cider, vaniljfrön och -stång, socker och limesaft i en kastrull. Sjud ca 3 min.

  2. Ta upp gelatinbladen och smält i vätskan under omrörning. Ta upp vaniljstången. Låt vätskan svalna något.

  3. Fördela bären i glas. Häll vätskan över bären. Låt stelna i kylen ca 6 timmar, eller över natten.

  4. Toppa med myntablad vid servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!