Blandad grönsallad med knäckiga valnötter

En vanlig grönsallad blir överraskande i smaken med sötsalta knapriga valnötter. De är också väldigt goda som drinktilltugg.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 300 g grönsallad - blandad
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk rödvinsvinäger

Valnötter

  • 100 g valnötter
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk salt
  • 1 msk vatten

Gör så här

  1. Valnötter: Lägg valnötter, socker, salt och vatten i en vid stekpanna. Låt det smälta på svag värme utan omrörning. När sockret smält och börjar bli ljusbrunt vänds nötterna runt i det smälta sockret så att de täcks.

  2. Häll upp dem på ett bakplåtspapper och peta isär dem innan de stelnar, annars kan man även bryta isär dem. Hit går bra att förbereda.

  3. Servering: Häll den blandade salladen i en skål. Droppa över olja och vinäger. Blanda om och strö över nötterna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!