00000

Servera ett gott bröd till att suga upp den smakrika såsen med!

För 4 personer

Ingredienser

1 kilo blåmusslor
2 thaichili
2 vitlöksklyftor
3 msk rapsolja
2 dl kokosmjölk
2 msk soja, ljus
2 msk lime, pressad
1 krm salt
1 krm svartpeppar, nymald
1 kruka koriander

30 min

Blåmusslor thai style

 

Gör så här:

1. Skrubba musslorna väl i kallt vatten. Släng bort dem som är trasiga eller som inte stängs när de knackas i köksbänken.

2. Kärna ur och finhacka chilin. Skala och pressa vitlöken. Fräs chili och vitlök i oljan i en gryta ca 1 minut.

3. Lägg musslorna i grytan och sätt på locket. Koka 4–5 min, tills musslorna öppnats. Släng bort dem som fortfarande är slutna.  

4. Ta upp musslorna. Häll kokosmjölk och soja i grytan och koka ihop ca 5 min. Tillsätt spadet från musslorna och smaka av med limesaft. Krydda med salt och peppar.

5. Vänd ner musslorna i såsen och strö över grovhackad koriander.

Fler recept med: Övrigt, Skaldjur