Blåmusslor med tomat, chili och koriander

Får ni inte tag på blåmusslor kan ni ta musslor med skal, som finns i frysdisken.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 kg blåmusslor - färska
  • 2 schalottenlökar - finhackade
  • 2 msk olivolja
  • 2 dl vatten
  • 1 lime - 2 msk pressad (saft)
  • 2 tomater - utkärnade och fint tärnade
  • 1 dl koriander - finskuren, färsk
  • 1 dl persilja - finskuren
  • 1 msk röd spansk peppar - urkärnad, finhackad
  • 2 krm salt

Garnering

  • korianderblad - färska

Gör så här

  1. Skrapa eller borsta musslorna. Släng trasiga och de som inte stänger sig när man knackar på skalet.

  2. Fräs löken i oljan i en stor gryta, utan att ta färg. Slå på vatten, koka upp, lägg i musslorna. Låt koka 5 min under lock tills musslorna har öppnat sig. Häll musslorna i ett durkslag. OBS, spara buljongen! Ta bort de tomma skalen.

  3. Häll tillbaka buljongen i grytan och reducera tills hälften återstår, ca 1 dl. Häll över i en skål och låt kallna. Blanda ner limejuice, tomater, koriander, persilja och chili. Smaka av med salt. Hit kan förberedas dagen före.

  4. På eftermiddagen samma dag lägger man de fyllda skalhalvorna på ett uppläggningsfat. Fördela marinaden över varje musselhalva. Förvara under plastfilm kylen tills det är dags att servera. Garnera med färska korianderblad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!