Blåmusslor i kokosmjölk och röd curry

Recept på blåmusslor i kokosmjölk och röd curry. Har du ont om om tid går det utmärkt att använda förkokta vakuumförpackade eller frysta musslor.

Ingredienser

  • 1 kg blåmusslor
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk currypasta - röd
  • 1 burk kokosmjölk - (400 ml)
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 150 g sockerärter
  • 250 g nudlar
  • 1 kruka koriander
  • rapsolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skrubba musslorna i kallt vatten. Släng bort dem som är trasiga och dem som inte stängs när de knackas i köksbänken.

  2. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs lök, vitlök och currypasta i 1 msk olja i en gryta ca 3 min.

  3. Tillsätt kokosmjölk och lägg i musslorna. Sätt på locket och koka 3–4 min, tills musslorna öppnats. Släng bort dem som fortfarande är slutna.  

  4. Tillsätt vinägern. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar.

  5. Strimla sockerärterna och blanda ner dem i musslorna. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen.

  6. Servera musslorna med nudlar, strö över grovhackad koriander. 

Recept av Ulla Karlström

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!