Recept av Ulla Karlström
Blåmusslor i kokosmjölk och röd curry
Ingredienser
- 1 kg blåmusslor
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 3 msk currypasta - röd
- 1 burk kokosmjölk - (400 ml)
- 1 msk rödvinsvinäger
- 150 g sockerärter
- 250 g nudlar
- 1 kruka koriander
- rapsolja
- salt
- svartpeppar - nymald
Gör så här
-
Skrubba musslorna i kallt vatten. Släng bort dem som är trasiga och dem som inte stängs när de knackas i köksbänken.
-
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs lök, vitlök och currypasta i 1 msk olja i en gryta ca 3 min.
-
Tillsätt kokosmjölk och lägg i musslorna. Sätt på locket och koka 3–4 min, tills musslorna öppnats. Släng bort dem som fortfarande är slutna.
-
Tillsätt vinägern. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar.
-
Strimla sockerärterna och blanda ner dem i musslorna. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen.
-
Servera musslorna med nudlar, strö över grovhackad koriander.