I annonssamarbete med SöNDAG

00000

För 5 - 6 portioner

Ingredienser

1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
olivolja
0,5 rotselleri
1 burk hela tomater (400 g)
5 dl vatten
havssalt
svartpeppar från kvarnen
3 dl vitt torrt vin
1 dl grädde
purjolök beroende på årstid
1 zucchini gul eller grön
250 g kravmärkt laxfilé i kuber
250 g sejfilé i kuber
1 nät blåmusslor

Blåmusselgryta

1/Koka musslorna.Hacka gul lök och vitlök. Fräs dem i olivolja tills de mjuknat lite .
2/Skär rotsellerin i bitar. Låt dem fräsa  en stund i lökhacket. Häll på tomater och vatten. Salta och peppra. Låt sjuda under lock tills rotsellerin blir mjuk.
3/Häll allt i mixer tillsammans med buljong från blåmusselkoket. Mixa och häll tillbaka den nu släta såsen i kastrullen. Slå på vitt vin och grädde och låt sjuda någon minut.
4/Strimla purjolöken. Skär zucchini i fina stavar.Lägg purjolök och zucchini i kastrullen tillsammans med lax och sej. Låt alltsammans få ett uppkok och lägg i blåmusslorna. Klart för servering tillsammans med potatisaiolin.