Blåmögelost med syltade granskott och rågkex

Blåmögelost med syltade granskott och rågkex är gott till ett glas rött vin. Passa på att plocka granskott när de är späda och fina. Fråga markägaren att det går bra om du inte har egna granar.
Elisabeth Johansson
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 300 g blåmögelost - svensk eller granbarksost

Syltade granskott

  • 2,5 dl granskott
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 1,5 msk vitvinsvinäger

Tillbehör

  • rågkex - se recept

Gör så här

  1. Skölj granskotten och låt dem rinna av på hushållspapper. Koka upp socker, vatten och vinäger. Lägg i granskotten och sjud 8–10 min. Häll över i en burk och sätt på locket. Låt kallna.

  2. Servera osten med granskott och rågkex.

  3. Recept på rågkex hittar du här!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!