4.54.54.54.54.5

Blåmögelost med syltade granskott och rågkex är gott till ett glas rött vin. Passa på att plocka granskott när de är späda och fina. Fråga markägaren att det går bra om du inte har egna granar.

För 8 personer:

Ingredienser

300 g blåmögelost, svensk eller granbarksost

Syltade granskott:

2,5 dl granskott
1,5 dl strösocker
1 dl vatten
1,5 msk vitvinsvinäger

Tillbehör:

rågkex, se recept

15 minuter

Blåmögelost med syltade granskott och rågkex – gör så här:

  1. Skölj granskotten och låt dem rinna av på hushållspapper. Koka upp socker, vatten och vinäger. Lägg i granskotten och sjud 8–10 min. Häll över i en burk och sätt på locket. Låt kallna.
  2. Servera osten med granskott och rågkex.

Recept på rågkex hittar du här!

Fler recept med: Smårätter