Bläckfiskwok med sjögräsnudlar

Bläckfiskwok med sjögräsnudlar serveras gärna med extra srirachasås för den som gillar riktig hetta.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 500 g bläckfiskringar
  • 2 röda paprikor
  • 1 rödlök
  • 1 gul lök
  • 2 msk rapsolja
  • 150 g böngroddar
  • 1 dl ostronsås
  • 2 msk srirachasås
  • 1 msk strösocker
  • 200 g sjögräsnudlar

Garnering

  • thaibasilika

Gör så här

  1.  Tina bläckfisken om fryst används, och låt den rinna av på hushållspapper. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och skär löken i klyftor.

  2. Hetta upp oljan i woken. Woka bläckfisk, paprika och lök under omrörning ca 5 min.

  3. Blanda ostronsås, srisachsasås och socker. Häll såsen i woken och rör om. Klipp nudlarna i mindre bitar och blanda ner dem i woken. Woka ca 1 minut.

  4. Repa bladen från thaibasilikan. Blanda ner hälften av bladen, strö resten över. Servera genast.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!