4.24.24.24.24.2

Bläckfiskwok med sjögräsnudlar serveras gärna med extra srirachasås för den som gillar riktig hetta.

För 4 personer:

Ingredienser

500 g bläckfiskringar
2 röda paprikor
1 rödlök
1 gul lök
2 msk rapsolja
150 g böngroddar
1 dl ostronsås
2 msk srirachasås
1 msk strösocker
200 g sjögräsnudlar

Garnering:

thaibasilika

25 minuter

Bläckfiskwok med sjögräsnudlar – gör så här:

  1.  Tina bläckfisken om fryst används, och låt den rinna av på hushållspapper. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och skär löken i klyftor.
  2. Hetta upp oljan i woken. Woka bläckfisk, paprika och lök under omrörning ca 5 min.
  3. Blanda ostronsås, srisachsasås och socker. Häll såsen i woken och rör om. Klipp nudlarna i mindre bitar och blanda ner dem i woken. Woka ca 1 minut.
  4. Repa bladen från thaibasilikan. Blanda ner hälften av bladen, strö resten över. Servera genast.
Fler recept med: Fisk, Huvudrätter - varmrätter