Bläckfisksallad

Bläckfisksallad är smakrik och god. Bläckfisktuberna kan bytas ut mot samma mängd färska räkor, som då blandas ner direkt i salladen.
Petra Lindstrand
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 1 kg bläckfisktuber
  • 5 dl vatten
  • 2 dl vitt vin - torrt
  • 1,5 tsk salt - + 2 tsk
  • 500 g haricots verts - frysta
  • 2 röda paprikor
  • 2 röda chili - t ex spansk peppar
  • 1 knippe salladslök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1,5 dl olivolja
  • 2 msk rödvinsvinäger

Gör så här

  1. Rensa bläckfisken. Ta bort den breda broskplattan och dra av skinnet. Lägg fisken i en gryta. Tillsätt vatten, vin och 1 ½ tsk salt. Låt koka upp och sjud under lock tills bläckfisken känns mör, ca 10 min. Låt bläckfisken kallna i kokspadet. Ta upp den och skär den i bitar.

  2. Koka bönorna enligt anvisning på förpackningen. Spola av dem med kallt ­vatten och skär dem i mindre bitar. Kärna ur och strimla paprika och chili. Ansa och skär salladslöken i ca 2 cm breda bitar.

  3. Skala och finhacka vitlöken. Blanda vitlök, olja, vinäger och 2 tsk salt. Vänd ner bläckfisk och grönsaker. Låt stå i ­kylen ca 2 timmar före servering.

    Foto: Ulrika Pousette

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!