Bläckfiskringar med tamarindsås

Ett spännande och gott tilltugg i väntan på grillen. Servera bläckfiskringarna ur strut så är de lättare att hålla. Tamarindsås finns i en välsorterad matvarubutik.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 bläckfisktuber
  • 1 dl polenta - majsgryn
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 5 dl majsolja - eller rapsolja

Dipsås

  • 0,5 dl tamarindsås
  • 2 msk vatten
  • 2 tsk kinesisk soja
  • 1 tsk citron - pressad
  • 0,5 tsk citron - rivet skal

Gör så här

  1. Dipsås: Blanda samtliga ingredienser till dipsåsen och ställ åt sidan.

  2. Skölj bläckfisktuberna och ta bort eventuellt plastliknande ben. Torka på hushållspapper. Skär dem tvärs över till 1/2 cm breda ringar.

  3. Blanda polentagryn, salt och peppar i en stor plastpåse. Lägg ner bläckfiskringarna och skaka kraftigt.

  4. Hetta upp olja i en vid kastrull och värm till 180° (använd hushållstermometer).

  5. Fritera ringarna, några åt gången, och låt dem rinna av på hushållspapper innan de läggs upp i smörpappersstrutar. Servera genast med dipsås.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!