00000

Ett spännande och gott tilltugg i väntan på grillen.
Servera bläckfiskringarna ur strut så är de lättare att hålla. Tamarindsås finns i en välsorterad matvarubutik.

För 4 person(er)

Ingredienser

2 bläckfisktuber
1 dl polentagryn
0,5 tsk salt
1 krm vitpeppar
5 dl majs- eller rapsolja

Dipsås

0,5 dl tamarindsås
2 msk vatten
2 tsk kinesisk soja
1 tsk citron pressad
0,5 tsk citron rivet skal

1. Dipsås: Blanda samtliga ingredienser till dipsåsen och ställ åt sidan.
2. Skölj bläckfisktuberna och ta bort eventuellt plastliknande ben.
Torka på hushållspapper. Skär dem tvärs över till 1/2 cm breda ringar.
3. Blanda polentagryn, salt och peppar i en stor plastpåse. Lägg ner bläckfiskringarna och skaka kraftigt.
4. Hetta upp olja i en vid kastrull och värm till 180°
(använd hushållstermometer).
5. Fritera ringarna, några åt gången, och låt dem rinna av på hushållspapper innan de läggs upp i smörpappersstrutar.
Servera genast med dipsås.