40 minuter
Fettuccine frutti di mare – gör så här:
- Skrubba musslorna noga i kallt vatten. Släng bort de musslor som är trasiga och de som inte sluts när de knackas i köksbänken. Lägg musslorna i en kastrull och häll på vinet. Låt koka under lock ca 5 min.
Släng bort de musslor som inte öppnats. Sila spadet men spara det. - Skala räkorna. Tina bläckfisken enligt anvisning på förpackningen. Låt tomaterna rinna av.
- Skala och skiva vitlöken. Kärna ur och strimla chilin. Fräs vitlök och chili i 2 msk olja i en gryta. Tillsätt tomaterna samt spadet från musslorna. Krydda med socker, 1/2 tsk salt och peppar. Låt sjuda utan lock ca 5 min.
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
- Stek bläckfisken i 1 msk olja i en stekpanna ca 2 min. Krydda med 1/2 tsk salt.
- Låt pastan rinna av. Blanda ner pasta, musslor, räkor och bläckfisk i grytan. Repa bladen från persiljan och strö den över. Servera genast.
Foto: Per Ranung