00000

Den svarta bönsåsen köper du i asiatiska butiker där det också brukar finnas fryst bläckfisk. Även kycklingfilé eller utskuren biff i strimlor kan tillagas på samma sätt som bläckfisken.

För 4 person(er)

Ingredienser

500 g bläckfisktuber
2 gul lök
1 röd paprika, stor
1 grön paprika, stor
2 msk rapsolja
2 msk ostronsås
2 msk svart bönsås med vitlök
2 dl vatten

Tillbehör

4 ris, portioner
1 bönsås, extra

Bläckfisk med svart bönsås och paprika

1. Tina bläckfisken. Skär den i bitar och vänd dem ut och in. Skär ett rutmönster i bläckfisken utan att skära igenom.
2. Skala och skär löken i bitar. Kärna ur och skär paprikan i bitar.
3. Stek bläckfisken i hälften av oljan 3–4 min under omrörning. Ta upp på ett fat så länge.
4. Fräs lök och paprika i resten av oljan ca 3 min. Blanda i bläckfisken och tillsätt ostronsås, bönsås och vatten. Låt koka upp och servera genast med ris och eventuellt extra bönsås.