00000

Black kallas rätten eftersom den lätt får mörk färg av marinaden när den grillas. På Nobu används ljus misopasta som ibland också kallas vit miso. Men rätten kan även lagas med röd misopasta. Till fisken passar jasminris och lätt förvällda grönsaker om man vill ha rätten lite matigare.

För 4 person(er)

Ingredienser

600 g torskfilé utan skinn och ben
4 citronskivor
0,5 dl inlagd ingefära
4 bitar av bananblad eller salladsblad

Misomarinad

1,5 dl strösocker
0,5 dl sake
0,5 dl mirin
1,5 dl ljus misopasta

1. Misomarinad: Blanda i en kastrull socker, sake och mirin. Tillsätt misopasta och vispa till en jämn sås. Sjud marinaden på svag värme ca 5 min. Låt svalna. Ta undan hälften av marinaden till pensling och servering.
2. Lägg fiskbitarna i en plastpåse och häll på resten av marinaden och marinera 12-24 timmar i kyl. Den längre tiden för riktigt tjocka bitar av torskrygg.
3. Sätt ugnen på grill och högsta värme. Ta upp, torka av och lägg fiskbitarna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla bitarna med lite av den sparade marinaden. Grilla högst upp i ugnen ca 8 minuter, med ugnsluckan lite på glänt så grillelementet inte slår av, tills fisken fått en gyllenbrun färg. Passa noga.
4. Skölj bananbladen mycket väl i rinnande, hett vatten och torka dem. Lägg fisken på en bit bananblad och servera med citronskivor och inlagd ingefära.

Fler recept med: Asiatiskt, Fest, Fisk, Övrigt