Blåbärsyoghurtglass med cookies

Yoghurtglass med blåbär. Hela desserten i en form. Servera med choc chip cookies - härliga chokladcookies.
Elisabeth Johansson

Ingredienser

  • 2,5 dl blåbär - frysta + 2 msk
  • 4 dl vispgrädde
  • 5 äggulor
  • 1,5 dl florsocker
  • 2 dl turkisk yoghurt - ekologisk
  • 6 chokladcookies

Gör så här

  1. Tina 2 1/2 dl blåbär så att de saftar sig. Vispa grädden. Vispa ägggulor och florsocker vitt och pösigt.

  2. Vänd ner blåbären i äggulesmeten och blanda sedan i grädde och yoghurt. Hacka kakorna grovt.

  3. Varva glassmeten med cookies (spara lite smulor till det översta lagret) i en avlång form, ca 11/2 liter. Strö över resten av smulorna och 2 msk blåbär. Täck formen med plastfolie. Frys ca 5 timmar.

  4. Servera glassen i strutar eller i en skål med extra blåbär och lite vispad grädde.

Gillar du det här receptet? Missa då inte vårt inspirerande nyhetsbrev som helt fokuserar på bakning! Signa upp dig här för att få Baka med Allt om Mat varje månad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!