Blåbärssylt med citron

Jag plockar mycket blåbär på landet i Roslagen och kokar gärna sylt. Min favoritsylt är med blåbär och citron. Den passar lika bra i filmjölken som till pannkakorna eller ostkakan. /matredaktör Cecilia Lundin

Ingredienser

  • 2 l blåbär - (ca 1 kilo)
  • 1 citron
  • 6 dl strösocker
  • 1 krm natriumbensonat

Gör så här

  1. Rensa bären. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv  skalet och pressa saften.

  2. Varva blåbär och socker i en gryta och häll på citronsaft.  Koka upp bären och sjud ca 15 min utan lock.

  3. Rör ut natriumbensoat i lite av sylten och blanda med resten av sylten. Ta grytan åt sidan och skumma väl. Blanda i citronskal och häll upp sylten på väl rengjorda varma burkar. Sylten håller ca 6 månader i kylen men kan även frysas.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!