4.74.74.74.74.7

Blåbärssorbet med citron måste göras i glassmaskin, annars får den inte den rätta fluffiga konsistensen.

För 6 personer:

Ingredienser

3 + 2 dl blåbär
1 citron
1,5 + 1 dl vatten
1 dl sirap, vit
2 äggvitor
0,5 dl strösocker

Garnering:

mynta

15 minuter + tid att frysa

Blåbärssorbet med citron – gör så här:

  1. Mosa 3 dl blåbär med en gaffel. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Strimla skalet med ett zestjärn. Pressa ut 1/2 dl saft.
  2. Blanda blåbären med citronsaft, 1 1/2 dl vatten och sirap. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vänd ner dem i blåbärsblandningen. Frys smeten i glassmaskin.
  3. Koka citronskalen i 1 dl vatten med socker ca 5 min. Låt kallna.
  4. Skeda upp sorbeten i glas, toppa med citronskalen. Garnera med mynta. Servera med 2 dl blåbär.