Blåbärssorbet med citron

Blåbärssorbet med citron måste göras i glassmaskin, annars får den inte den rätta fluffiga konsistensen.
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 3 dl blåbär - + 2 dl
  • 1 citron
  • 1,5 dl vatten - + 1 dl
  • 1 dl sirap - vit
  • 2 äggvitor
  • 0,5 dl strösocker

Garnering

  • mynta

Gör så här

  1. Mosa 3 dl blåbär med en gaffel. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Strimla skalet med ett zestjärn. Pressa ut 1/2 dl saft.

  2. Blanda blåbären med citronsaft, 1 1/2 dl vatten och sirap. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vänd ner dem i blåbärsblandningen. Frys smeten i glassmaskin.

  3. Koka citronskalen i 1 dl vatten med socker ca 5 min. Låt kallna.

  4. Skeda upp sorbeten i glas, toppa med citronskalen. Garnera med mynta. Servera med 2 dl blåbär.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!