10 minuter
Blåbärssoppa – gör så här:
- Koka ihop bär, 4 dl vatten och socker i en kastrull ca 5 min. Mixa till en slät soppa med mixerstav.
- Blanda majsstärkelse och 1 msk vatten. Rör ner redningen i soppan och låt koka upp. Låt soppan svalna. Servera med mandelbiskvier.
Tips! Häll den varma soppan direkt i en termos och ta med på utflykt,
Mandelbiskvier
10 minuter + 10 minuter i ugn
Knapriga mandelkakor som är lika goda i fruktsoppan som till en kopp kaffe.
Till ca 60 biskvier:
250 g mandelmassa
2 bittermandlar
1 dl strösocker
2 äggvitor
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan. Finriv bittermandeln. Blanda mandelmassa, bittermandel, socker och äggvitor till en smet.
2. Fyll smeten i en spritspåse. Spritsa ut små klickar på plåtar med bakplåtspapper.
3. Grädda mitt i ugnen till gyllenbrun färg, 10–12 min. Låt kallna. Servera biskvierna till blåbärssoppan.