2.92.92.92.92.9

Perfekt mellanmål på sen­sommaren när man har hinkar av nyplockade blåbär!

För 4 personer

Ingredienser

500 g blåbär
4 dl vatten, + 1 msk
1,5 dl strösocker
0,5 msk majsstärkelse, Maizena

Tillbehör

mandelbiskvier, se recept
vaniljglass, eller vispad grädde

10 minuter

Blåbärssoppa – gör så här:

1. Koka ihop bär, 4 dl vatten och socker i en kastrull ca 5 min. Mixa till en slät soppa med mixerstav.

2. Blanda majsstärkelse och 1 msk vatten. Rör ner redningen i soppan och låt koka upp. ­Låt soppan svalna. Servera med mandelbiskvier.

 

Mandelbiskvier

10 minuter + 10 minuter i ugn
Knapriga mandelkakor som är lika goda i fruktsoppan som till en kopp kaffe.
Till ca 60 biskvier:
250 g mandelmassa
2 bittermandlar
1 dl strösocker
2 äggvitor
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan. Finriv bittermandeln. Blanda mandelmassa, bitter­mandel, socker och äggvitor till en smet.
2. Fyll smeten i en spritspåse. Spritsa ut små klickar på plåtar med bakplåtspapper.
3. Grädda mitt i ugnen till gyllenbrun färg, 10–12 min. Låt kallna. Servera biskvierna till blåbärssoppan.

Fler recept med: Bakning, Kakor och bullar, Soppa