Recept på blåbärssallad. Finast blir det med färska bär men du kan så klart använda frysta också. Servera gärna salladen som förrätt, den passar också bra till grillat nötkött.

För 4 pers

Ingredienser

Blåbärssallad

150 g blåbär
4 skivor grovt rågbröd
125 g blandad sallad
150 g gorgonzolaost

Dressing

1/2 smk honung
1 msk vit balsamvinäger eller vitvinsvinäger
1 msk olivolja
1 krm salt
1/2 krm nymald svartpeppar

20 min

Blåbärssallad – gör så här:

  1. Bryt eller skär brödet i mindre bitar. Rosta det i en torr stekpanna på medelvärme tills det är knaprigt. Låt kallna.
  2. Dressing: Blanda honung och vinäger. Tillsätt oljan och krydda med salt och peppar.
  3. Fördela salladen på tallrikar. Smula över osten och strö på blåbär och krutonger. Ringla över dressingen och servera.