3.83.83.83.83.8

Blåbärs- och citronrutor är saftiga och goda. Blåbär och citron är en perfekt kombination som passar fint i en lättbakad kaka. Kakan går utmärkt att frysa.

För 20 rutor:

Ingredienser

150 g smör, rumsvarmt
2,5 dl strösocker
3 ägg
0,5 dl mjölk
3,5 dl vetemjöl, (210 g)
1 msk bakpulver
1 citron
250 g blåbär

Garnering:

florsocker
penséer

15 minuter + 25 minuter i ugn

Blåbärs- och citronrutor – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa kraftigt emellan. Blanda i mjölken.
  2. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Blanda ner skalet i smeten.
  3. Bred ut smeten i en form med bakplåtspapper, ca 20 x 30 cm. Strö över blåbären. Grädda kakan mitt i ugnen ca 25 min. Låt kakan kallna innan den skärs i rutor. Pudra över florsocker vid servering. Garnera med penséer.
Fler recept med: Bakning, Kakor och bullar