Blåbärsrutor med citron

Blåbärs- och citronrutor är saftiga och goda. Blåbär och citron är en perfekt kombination som passar fint i en lättbakad kaka. Kakan går utmärkt att frysa.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 150 g smör - rumsvarmt
  • 2.5 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 0.5 dl mjölk
  • 3.5 dl vetemjöl - (210 g)
  • 1 msk bakpulver
  • 1 citron
  • 250 g blåbär

Garnering

  • florsocker
  • penséer

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa kraftigt emellan. Blanda i mjölken.

  2. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Blanda ner skalet i smeten.

  3. Bred ut smeten i en form med bakplåtspapper, ca 20 x 30 cm. Strö över blåbären. Grädda kakan mitt i ugnen ca 25 min. Låt kakan kallna innan den skärs i rutor. Pudra över florsocker vid servering. Garnera med penséer.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!