15 min + 15 min i ugnen
Blåbärsmuffins – gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker fluffigt. Tillsätt smör och mjölk. Blanda mjöl och bak pulver och sikta ner i smeten. Rör till en slät smet. Blanda i blåbären.
- Fördela smeten i muffinsformar ställda på en muffinsplåt. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt svalna på galler.
- Servera muffinsarna ljumma, eventuellt med sylt och vispad grädde.
Blåbär – ett supernyttigt bär!
Blåbär innehåller mycket vitaminer och mineraler. De är framför allt rika på antioxidanter av typen antocyaniner. Antocyaniner ger blåbären den blå färgen och på- stås förebygga hjärt- och kärlsjukdomar.
Bären innehåller också vitaminer och mineraler, bland annat kalcium, magnesium, kalium, fosfor, C-vitamin, järn och B-vitamin.
Älskar du också att baka? Missa då inte vårt nya inspirerande nyhetsbrev som är helt inriktat på bakning.