Blåbärsmuffins

Väntar du spontanbesök? Baka våra snabba blåbärsmuffins och fikastunden är räddad! För blåbärssylt, se recept.
Monica Bjerkerud Sjøli
Muffins är enkla att göra och lätta att variera – fyll med blåbär eller choklad och toppa med läcker glasyr.
Muffins är enkla att göra och lätta att variera – fyll med blåbär eller choklad och toppa med läcker glasyr. Foto: Aina C Hole

Blåbärsmuffins

  • 75 g smör
  • 2 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 0,5 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl blåbär

Tillbehör

  • ev blåbärssylt - se recept
  • ev grädde - vispad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Smält smö­ret och låt det svalna. Vispa ägg och socker fluffigt. Tillsätt smör och mjölk. Blanda mjöl och bak­ pulver och sikta ner i smeten. Rör till en slät smet. Blanda i blåbären.

  2. Fördela smeten i muffinsformar ställda på en muffinsplåt. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt svalna på galler.

  3. Servera muffinsarna ljumma, eventuellt med sylt och vispad grädde.

Blåbär – ett supernyttigt bär!

Blåbär innehåller mycket vitaminer och mineraler. De är framför allt rika på antioxidanter av typen antocyaniner. Antocyaniner ger blåbären den blå färgen och på- stås förebygga hjärt- och kärlsjukdomar.

Bären innehåller också vitaminer och mineraler, bland annat kalcium, magnesium, kalium, fosfor, C-vitamin, järn och B-vitamin.

Älskar du också att baka?  Missa då inte vårt nya inspirerande nyhetsbrev som är helt inriktat på bakning.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!