3.23.23.23.23.2

Blåbärsmuffins med syrener är saftiga och goda. Blommorna håller cirka 1 dag, så tänk på att glasera och garnera med blommor så sent som möjligt.

För 8-10 muffins:

Ingredienser

100 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl, (180 g)
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl yoghurt, naturell

Glasyr:

1 msk blåbär, frysta, tinade
3 dl florsocker
1 msk citron, pressad eller yoghurt

Garnering:

syrenblomor

20 minuter + 16 minuter i ugn

Blåbärsmuffins med syrener – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker luftigt.
  2. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en separat bunke.
  3. Blanda ner smör och yoghurt i äggvispet och sikta ner mjölblandningen. Blanda väl.
  4. Fördela smeten i välsmorda avlånga små brödformar eller i muffinsplåt med pappersformar. Grädda mitt i ugnen 16–20 min, den längre tiden för stora muffins. Låt svalna och ta ut dem ur formarna. Ställ dem på galler och låt kallna.
  5. Glasyr: Mosa bär och lite av florsockret. Rör ner citronsaft och resterande florsocker. Häll glasyren på muffinsen och bred ut den. Strö på blommor.
Fler recept med: Bakning, Kakor och bullar