Blåbärsmuffins med syrener

Blåbärsmuffins med syrener är saftiga och goda. Blommorna håller cirka 1 dag, så tänk på att glasera och garnera med blommor så sent som möjligt.
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl - (180 g)
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl yoghurt - naturell

Glasyr

  • 1 msk blåbär - frysta, tinade
  • 3 dl florsocker
  • 1 msk citron - pressad eller yoghurt

Garnering

  • syrenblommor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker luftigt.

  2. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en separat bunke.

  3. Blanda ner smör och yoghurt i äggvispet och sikta ner mjölblandningen. Blanda väl.

  4. Fördela smeten i välsmorda avlånga små brödformar eller i muffinsplåt med pappersformar. Grädda mitt i ugnen 16–20 min, den längre tiden för stora muffins. Låt svalna och ta ut dem ur formarna. Ställ dem på galler och låt kallna.

  5. Glasyr: Mosa bär och lite av florsockret. Rör ner citronsaft och resterande florsocker. Häll glasyren på muffinsen och bred ut den. Strö på blommor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!