Blåbärsmuffins Blueberry Hill

Dessa muffins är beräknade med stora amerikanska muffinsformar.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 240 g vetemjöl
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 25 g smör - smält
  • 1,5 dl mjölk
  • 2 äggulor
  • 2 dl blåbär - frysta otinade

Topping

  • 2 äggvitor
  • 1 dl strösocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.

  2. Blanda mjöl, socker, salt och bakpulver.

  3. Smält smöret och tillsätt det. Vispa ihop mjölk och ägg och rör ner i smeten. Vänd försiktigt ner blåbären. Häll upp smeten i stora muffinsformar.

  4. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.

  5. Vispa äggvitorna hårt. Tillsätt strösockret i omgångar, fortsätt vispa till en fast maräng. Klicka på maräng på varje muffins. Sikta florsocker över. Ställ in i ugnen 1-2 minuter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!