55555

Blåbärsmousse med gräddfil och vit choklad är en riktig sommardessert.

För 8 personer:

Ingredienser

2 gelatinblad
1 vaniljstång
3 dl gräddfil
2,5 dl florsocker
200 g blåbär
2 msk citron, pressad
4 dl vispgrädde

Garnering:

50 g blåbär
50 g choklad, vit
1 dl mandelskorpor
12 myntakvistar

15 minuter + 4 timmar i kyl

Blåbärsmousse med gräddfil och vit choklad – gör så här:

 

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Dela vaniljstången och skrapa ut fröna. Blanda ihop gräddfil, vaniljfrön och florsocker.
  2. Värm blåbär och citron i en kastrull. Mosa blåbären lätt med en gaffel. Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta i blåbären.
  3. Blanda blåbärspuren med gräddfilsblandningen. Vispa ­grädden och vänd ner i smeten. Lägg smeten i en skål och låt ­stelna i kylen ca 4 timmar.
  4. Garnera moussen med blåbär, riven choklad, krossade mandel­skorpor och mynta.
Fler recept med: Frukt och bär