Blåbärskaka med lemon curd

Blåbärskaka som blir ännu smarrigare med lemon curd. För att inte blåbären ska sjunka till botten i kakan blandar jag dem med lite vetemjöl. Frysta blåbär går också bra.

Blåbärskaka med lemon curd

1. Sätt ugnen på 175°. Rör smör och socker poröst.
2. Rör i äggen, ett i taget. Rör i salt, filmjölk, citronskal och citronsaft.
3. Blanda 4/5 av vetemjölet och bakpulver. Blanda 1/5 av vetemjölet och blåbären. Rör först ner mjölblandningen och vänd sedan försiktigt ned bären i smeten.
4. Häll smeten i en smord och ströad rund form med hål,
ca 1 1/2 liter.
5. Grädda i mitten av ugnen 45-50 minuter.
6. Vispa grädden. Rör i lemon curd. Skär kakan i bitar och garnera med en klick lemon curd-grädde och några myntakvistar.

Recept från