Blåbärsgröt med bär och granola

Blåbärsgröt med bär och granola är en mättande frukost- eller brunchrätt. Passa på att blanda bär både i och på gröten. Granolan ger en knaprig kontrast.
Liselotte Forslin
Foto: Emma Eriksson

Ingredienser

  • 2 dl havregryn - gärna ekologiska
  • 4 dl havredryck
  • 2 dl blåbär - (frysta går bra)
  • 1 krm salt

Topping

  • 2 dl granola - gärna hemgjord
  • 2 dl blåbär - eller björnbär

Tillbehör

  • havredryck - eller mjölk

Gör så här

  1. Lägg gryn, havredryck, blåbär och salt i en kastrull. Låt sjuda på svag värme 3–4 min. Rör då och då.

  2. Fördela gröten i skålar och garnera med granola och bär.

  3. Servera med havredryck eller mjölk.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!