Blåbärsglass

Glykos i glass förhindrar att det bildas iskristaller.
Monica Bjerkerud Sjøli
Blåbärsglass
Blåbärsglass Foto: Aina C Hole

Blåbärsglass

  • 200 g blåbär
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 dl vatten
  • 1,5 msk glykos
  • 2 msk citron - pressad

Gör så här

  1. Blanda socker och vatten i en kastrull och koka upp. Ta kastrullen åt sidan och rör i glykosen. Låt kallna.

  2. Mixa blåbär, sockerlag och citronsaft med mixerstav. Låt stå i kylen ca 1 timme.

  3. Fördela smeten i glas och ställ dem i frysen. Stick en blåbärskvist eller glasspinne i varje glass när glassen nästan är genomfryst, efter ca 1 timme, och låt sedan glassen frysa klart.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!