Blåbärscheesecake

Wow – den här efterrätten fick redaktionen att galoppera till provköket!

15 min + 1 tim i kylen

Blåbärscheesecake

1. Skrubba citronen i ljummet vatten, riv och spara skalet, pressa 2 msk saft. Koka upp citronsaft, blåbär, kanel och 1 tsk florsocker i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och låt bären safta sig under lock 5 min.
2. Rör ut majsstärkelsen i vattnet, tillsätt till kastrullen och låt koka upp
igen. Fördela blåbären i portionsskålar och låt svalna.
3. Rör ost, yoghurt, vaniljsocker, 1  1/2 msk florsocker och rivet citronskal i en skål.
4. Grovsmula kexen över blåbären. Fördela ostsmeten 
ovanpå. Låt stå i kylen ca 1 tim.
5. Strö råsockret över desserten. Bränn med en gasolbrännare tills sockret har smält och karamellise-rats. Servera genast.

Recept från /LagaLätt