Blåbärscheesecake

Blåbärscheesecake precis som den ska vara. Det gär är världens godaste recept på cheesecake med blåbär.

DETTA INLÄGG SPONSRAS AV Expressen

Blåbärscheesecake

 

1. Mixa kex och choklad i matberedaren (med kniven monterad) till en smulig massa. Smält smöret och blanda det med kex och chokladsmulorna.
2. Kläm gärna fast ett bakplåtpapper i botten på en bakform med löstagbar botten, cirka 24 cm i diameter. Klipp bort överflödigt papper. Tryck ut smulorna i bakformen. Förgrädda i ugnen, 175 grader, cirka 5 minuter.
3. Blanda samman ost, crème fraiche, majsstärkelse, socker, blåbär, citronskal och vaniljsocker i skålen till matberedaren. Mixa samman och häll sedan fyllningen i formen. Grädda på näst nedersta falsen, cirka 40 minuter tills fyllningen stannat. Låt kakan kallna och ställ sedan in den i kylen.
4. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. Blanda crème fraiche och socker i en kastrull och värm på svag värme. Lägg ner de urkramade gelatinbladen och låt de smälta under omrörning. Smaksätt med citronsaften. Låt blandningen svalna i kallt vattenbad. Häll den över fyllningen på den kalla cheescaken. Ställ tillbaka den i kylen. Dekorera med blåbär vid serveringen

Recept från