Blåbärscheesecake
Foto: Holger Edström
Skriv ut
För 12 bitar
200 g
digistivekex
75 g
smör
200 g
vit choklad
300 g
philadelphiaost
2,5 dl
kesella
1 dl
strösocker
3
ägg
2 tsk
citronskal, rivet
4 dl
crème fraiche
2 tsk
äkta vaniljsocker
2-3 dl
färska blåbär
små tagetesblommor
Blåbärscheesecake – gör så här:
Sätt ugnen på 175 °. Smula kexen fint i en bunke och smält smöret. Blanda samman och pressa smulorna i botten av en 24 cm form med löstagbar kant.
Grädda botten mitt i ugnen 10 min. Låt svalna. Sänk sedan värmen till 150 °.
Fyllning: Smält den vita chokladen.
Vispa samman ost, kesella och socker. Rör ner ägg, citronskal, och smält choklad.
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen 35–40 min. Kakan skall precis ha stelnat i mitten. Låt kallna.
Vispa creme fraiche med elvisp tills det blir en bredbar kräm. Rör ner vaniljsockret. Bred den över kakan. Garnera med blåbär och ätbara blommor.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår hemsida, analysera trafik och anpassa prenumerationserbjudanden och annonser. Läs mer.
Vi använder cookies för att underlätta för dig att använda vår hemsida. Läs mer.
✕
Stäng
Ja, jag förstår