00000

Dessa scones med blåbär och vanilj passar perfekt till lördagsfrukosten med lite färskost. Förbered genom att blanda alla torra ingredienser kvällen innan. Då går det snabbt att baka på morgonen.

För 8 st

Ingredienser

3 dl vetemjöl
2 dl havregryn
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 dl strösocker
1 krm salt
75 g smör
2 dl vaniljyoghurt
1 dl djupfrysta blåbär

Att doppa i

0,5 dl strösocker

Tid: 10 min + 15 min i ugn

Recept: Blåbärs- och vaniljscones

Tid: 10 min + 15 min i ugn

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Blanda alla torra ingredienser väl. Skär smöret i kuber och finfördela det i mjölblandningen.
  3. Rör ner vaniljyoghurt och arbeta hastigt ihop till en deg. Blanda i de frysta blåbären.
  4. Häll upp strösocker på ett fat. Ta med hjälp av 2 skedar ut klickar som doppas i socker vartefter och läggs därefter på bakpappersklädd plåt.
  5. Grädda mitt i ugnen 15–17 min eller tills de fått fin färg.