Blåbärs- och marängglass

Recept på blåbärs- och marängglass.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 5 dl vispgrädde
  • 0,5 dl florsocker
  • 2 äggulor
  • 50 små maränger
  • 1 l blåbär

Gör så här

  1. Vispa grädden hårt. Vispa i florsocker, äggulor och hälften av blåbären.

  2. Varva blåbärsgrädden med marängerna i en avlång eller rund form.

  3. Täck med plastfolie och låt glassen stå i frysen minst 5 timmar.

  4. Doppa formen i vatten och stjälp upp glassen på ett fat. Garnera med resterande blåbär.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!