Blåbärs-nice cream (vego-glass)

Blåbärs-nice cream är en vegetarisk glass. Den här får härlig färg och smak av blåbär.
Elisabeth Johansson
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 2 bananer
  • 1 avokado
  • 450 g blåbär - frysta
  • 1 dl kokosgrädde
  • 1 msk honung - flytande

Tillbehör

  • 2 mangor
  • 4 kiwi
  • 4 passionsfrukter
  • 4 dl bär - blandade, t ex hallon och blåbär

Garnering

  • valnötter

Gör så här

  1. Skala och skiva bananerna. Frys in bananskivorna 4–5 timmar.

  2. Skala och kärna ur avokadon. Skär den i bitar. Mixa bananskivor, avokado och blåbär. Tillsätt kokosgrädde och honung och mixa slätt. Sätt in i frysen ca 1 timme.

  3. Dela mangorna på längden och skär bort kärnan. Skär ett rutmönster i mangoköttet. Halvera kiwifrukterna eller skär dem i ”näckrosor”. Halvera passionsfrukterna. Lägg upp frukt och bär på ett stort fat.

  4. Strö grovhackade valnötter på nice creamen och servera med frukten.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!