55555

Blåbärs-nice cream är en vegetarisk glass. Den här får härlig färg och smak av blåbär.

För 8 personer:

Ingredienser

2 bananer
1 avokado
450 g blåbär, frysta
1 dl kokosgrädde
1 msk honung, flytande

Tillbehör:

2 mangor
4 kiwifrukter
4 passionsfrukter
4 dl bär, blandade, t ex hallon och blåbär

Garnering:

valnötter

20 minuter + 5 timmar i frys

Blåbärs-nice cream – gör så här:

  1. Skala och skiva bananerna. Frys in bananskivorna 4–5 timmar.
  2. Skala och kärna ur avokadon. Skär den i bitar. Mixa bananskivor, avokado och blåbär. Tillsätt kokosgrädde och honung och mixa slätt. Sätt in i frysen ca 1 timme.
  3. Dela mangorna på längden och skär bort kärnan. Skär ett rutmönster i mangoköttet. Halvera kiwifrukterna eller skär dem i ”näckrosor”. Halvera passionsfrukterna. Lägg upp frukt och bär på ett stort fat.
  4. Strö grovhackade valnötter på nice creamen och servera med frukten.
Fler recept med: Frukt och bär, Vegetariskt