Blåbär- och valnötsmuffins

Recept på blåbär- och valnötsmuffins. Muffinsplåt eller stadiga muffinsformar i till exempel silikon krävs, annars flyter smeten ut. Lägg i bären frysta så färgar de av sig mindre.
Recept på blåbär- och valnötsmuffins.
Recept på blåbär- och valnötsmuffins. Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 50 g valnötter
  • 125 g smör
  • 4 dl vetemjöl - (240 g)
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl yoghurt - naturell
  • 1 ägg - stort
  • 2 dl blåbär - fryst

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Rosta valnötterna mitt i ugnen ca 5 min. Smält smöret.

  2. Blanda mjöl, socker och bakpulver. Rör ner smör, mjölk, yoghurt och ägg. Blanda väl. Krossa nötterna lätt och vänd ner dem och blåbären.

  3. Klicka ut smeten i muffinsformar ställda i en muffinsplåt. Grädda mitt i ugnen ca 25 min. Låt svalna på galler.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!