Blå chiasylt

Blå chiasylt är en sylt med mättande chiafrön. Serveras på plättar med en klick mandelsmör och gojibär. Sylten håller ca 2 veckor i kylen.
Servera gärna med blå chiasylt! Klicka här eller på bilden för recept.
Servera gärna med blå chiasylt! Klicka här eller på bilden för recept. Foto: Sandra Lee Pettersson

Ingredienser

  • 6 dadlar - torkade, urkärnade
  • 6 katrinplommon
  • 3 dl blåbär
  • 1,5 dl vatten
  • 1,5 msk chiafrön
  • 1 krm vaniljpulver

Gör så här

  1. Finhacka dadlar och katrinplommon. Koka upp på svag värme med blåbären.

  2. Tillsätt vattnet. Sjud utan lock ca 30 min, tills dadlar och plommon är helt mjuka. Låt svalna.

  3. Rör ner chiafrön och vaniljpulver i sylten och häll i en glasburk.

Recept av Sandra Lee Pettersson och Cecilia Pettersson

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!