I annonssamarbete med BONG TOUCH OF TASTE

00000

En pasta bolognese är det inte många som tackar nej till - oavsett om man är barn eller vuxen. Bjud på Sveriges favoriträtt nummer 1. Nu ännu godare med kalvfond!

För 4

Ingredienser

Bolognese Vardag

400 g blandfärs
1 st lök gul
1 st morot
1 st vitlöksklyfta
2 msk olivolja
3 msk tomatpuré
400 g krossade tomater
1 dl vatten
2 msk Bong Touch of Taste Kalvfond eller ekologisk köttfond
2 tsk oregano torkad
1 krm timjan torkad
1 st lagerblad
grovmalen svartpeppar efter smak

GÖR SÅ HÄR:

  1. Finhacka lök och morot så fint du kan. Fräs mjukt utan att det tar färg i olivoljan.
  2. Riv ner vitlöksklyfta och tillsätt kryddorna. Låt fräsa med en minut.
  3. Tillsätt köttfärs, lite i taget så att det bryns och inte kokar.
  4. Tillsätt tomatpurén och låt fräsa med.
  5. Häll i kalvfond, vatten och krossad tomat.
  6. Låt puttra under lock i minst 20 minuter till en simmig konsistens.
  7. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.