00000

Små vegetariska potatissnacks som passar lika bra till förrätt som huvudrätt eller på buffébordet.

För 4

Ingredienser

INGREDIENSER

5 potatisar, mjöliga stora
1 lök, gul strimlad
1 dl persilja, färsk finhackad
1 msk citron, skalet av finrivet
3 dl kikärtsmjöl
1 msk vitlök, finriven
2 dl vatten, till smeten
2 msk ekologisk grönsaksfond, Bong Touch of Taste
olja, till fritering

Gör så här:

1. Koka potatisen 15 minuter i saltat vatten och låt dem sedan kallna (de skall vara halvkokta). Riv sedan potatisen på den grova sidan.

2. Blanda samman alla ingredienser och låt vila 10 minuter.

3. Hetta upp rikligt med olja i en kastrull eller fritös, oljan ska vara cirka 175 grader.

4. Forma spretiga bollar av smeten och fritera dem några minuter tills de blivit gyllenbruna och knapriga.

Servera bollarna tillsammans med yoghurtdip.

Passar utmärkt som snacks, tillbehör eller en vegetarisk varmrätt.

Fler recept med: Buffémat, Indiskt, Promotion, Vegetariskt