Björnbärstarte

Färdig kan tarten stå ett dygn i kylen men det går också bra att förbereda degen och ha den uttummad och klar i formen i frysen. Då är det lätt att servera den läckra tarten nygräddad.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk florsocker
  • 125 g smör - kallt
  • 1 ägg - gula
  • 1 msk vatten

Fyllning

  • 3 ägg
  • 250 g kesella
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl strösocker
  • 100 g mandelmassa - riven
  • 200 g björnbär - frysta
  • 2 msk mandel - hyvlad

Servering

  • grädde - lättvispad

Gör så här

  1. Hacka snabbt ihop mjöl, florsocker och smör. Gärna i matberedare.

  2. Tillsätt ägg och vatten och samla ihop en deg.

  3. Kavla eller tumma ut degen en form med löstagbar kant, 24 cm (på bilden har vi använt en avlång form 11x35 cm men då ryms inte hela satsen så du får göra en liten bredvid). Nagga degen.

  4. Sätt ugnen på 200°. Blanda ägg, kesella, creme fraiche, socker och riven mandelmassa till fyllningen och häll den degformen.

  5. Strö över björnbären och den hyvlade mandeln. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min tills äggstanningen har stannat även i mitten. Serveras ljummen eller kall med lättvispad grädde.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!