Björnbärspaj

3.83.83.83.83.8

Syrlig och saftig björnbärspaj som är god tillsammans med vaniljglass eller vaniljsås. Björnbärspajen behöver inte fyllas med särskilt mycket bär, eftersom pajskalet blir som en kaka och otroligt god i sig.

För 8 pers

Ingredienser

Björnbärspaj

175 g smör
3 dl vetemjöl (180 g)
1 dl strösocker
1/2 tsk bakpulver
1 krm salt
50 g mandelmassa

Fyllning

250 g björnbär
3/4 dl strösocker
1 msk potatismjöl

Garnering

florsocker

Tillbehör

vaniljsås

15 min + 25 min i ugn

Recept: Björnbärspaj

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält smöret och låt det svalna något. Blanda smöret med mjöl, socker, bakpulver och salt.
  3. Tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter. Riv mandelmassan och strö den i pajskalet.
  4. Blanda bären med socker och potatismjöl och fyll pajskalet.
  5. Grädda mitt i ugnen ca 20 min, tills pajskalet har fått fin färg.
  6. Pudra över florsocker. Servera pajen ljummen med vaniljsås.
Fler recept med: Frukt och bär, Pajer