Björnbärskompotten kan göras i förväg och stå i sina små ugnssäkra koppar. Lägg på marängtäcket och grädda dem strax före servering.
För 8 personer
Ingredienser
550 g
björnbär
2 dl
rödvin
1 dl
strösocker
2 krm
kardemumma, mald
1 krm
kanel, mald
0,5
vaniljstång
2 tsk
Maizena majsstärkelse
8
små ugnssäkra koppar
Maräng:
3
äggvitor
2 dl
strösocker
Björnbärskompott med maräng – gör så här:
Blanda björnbär i en kastrull med rödvin, socker, kardemumma, kanel och vaniljstång snittad på längden. Koka upp och låt sjuda under lock ca 10 min.
Vispa ner majsstärkelsen utrörd i lite kallt vatten. Koka upp så att kompotten tjocknar. Låt den svalna. Lyft upp vaniljstången och skrapa ner vaniljkornen i kompotten. Fördela den i 8 koppar. Ställ dem åt sidan.
Vid servering: Sätt ugnen på 225° ca 15 min före servering. Vispa äggvitorna i en rundbottnad skål först på låg hastighet ca 2 min och därefter på hög hastighet.
Tillsätt sockret lite i taget. Vispa tills skummet är blankt och går att forma till toppar. Spritsa eller skeda marängsmeten över kompotterna. Grädda i övre delen av ugnen ca 7 min. Servera dem varma.
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till
dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.