Björnbärscocktail

Björnbärscocktail är en spännande sensommardrink. Skaka två drinkar åt gången med rikligt med is.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 200 g björnbär - färska eller frysta
  • 1,5 dl gin
  • 0,5 dl sirap - vit
  • 0,5 dl lime - eller citron, pressad
  • is - krossad

Tillbehör

  • nötter och mandlar - blandade

Gör så här

  1. Mixa björnbären till en slät puré. Passera genom en sil för att få bort kärnorna. Tillsätt eventuellt lite vatten så går det lättare att passera.

  2. Blanda björnbärspuré, gin, sirap, limesaft och is i en shaker och skaka kraftigt. Häll upp i glas och servera med nötter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!