00000

En sötsyrlig björnbärschutney med hetta från chili. Chutneyn passar särskilt bra till grillat fläskött.

För 1 1 liter

Ingredienser

Björnbärschutney

1 kilo björnbär
4 bananschalottenlökar
2 vitlöksklyftor
1 röd chili, t ex spansk peppar
5 dl råsocker
2 dl rödvinsvinäger
2 dl vatten
1 1/2 tsk salt

40 min

Björnbärschutney – gör så här:

  1. Rensa björnbären och lägg dem i en gryta. Skala och finhacka lök och vitlök. Kärna ur och strimla chilin. Blanda ner lök och chili i grytan. Tillsätt socker, vinäger och vatten.
  2. Låt koka upp och sjud utan lock ca 25 min. Krydda med salt.
  3. Häll chutneyn i varma, väl rengjorda burkar och sätt på locken. Låt chutneyn kallna och förvara den i kylen.

Björnbärschutney