Björnbärs- och vaniljsnaps

4.24.24.24.24.2

Hemkryddad snaps blir godast! Björnbärs- och vaniljsnaps har en bärig och djup smak som ­rundas av med vanilj. Passar perfekt till inlagd sill, matjessill och inlagd stekt strömming.

För 35 cl:

Ingredienser

35 cl brännvin, t ex vodka
3 dl björnbär
0,5 vaniljstång

10 minuter + 3 dygn

Björnbärs- och vaniljsnaps – gör så här:

  1. Lägg björnbären i spriten och låt stå 1 dygn.
  2. Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Lägg stång och frön i spriten och låt stå ytterligare ca 2 dygn.
  3. Sila snapsen.

Passar bra till: Inlagd sill, matjessill och inlagd stekt strömming.

Snaps

Foto: Per Ranung

Fler recept med: Dryck, Kalla drycker