Björklövssorbet

En uppfriskande och annorlunda dessert eller mellanrätt. Sockerlag görs av 1 1/2 dl vatten och 1 1/2 dl strösocker som får koka 1–2 min tills sockret löst sig (avser 1 L). Björklövsessensen görs av knappt utslagna björklövsknoppar som läggs i brännvin, t ex Brännvin Special. Där får de ligga ca ett halvår. Knopparna silas ifrån – essensen är klar.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 dl björklövsessens
  • 6 dl ginger ale
  • 2 dl sockerlag - kall
  • 2 msk glykos - finns säkras på apoteket

Gör så här

  1. Blanda essens, ginger ale, sockerlagen och glykos.

  2. Kör i glassmaskin till en sorbet. Förvara i frysen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!