Bistecca fiorentina

Recept på bistecca fiorentina. Köttet kan tillagas i ugnen. Krydda, bryn i grillpanna och efterstek på 150° till 56° innertemperatur.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 900 g biff - utskuren, eller entrecôte i bit
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk rosmarin - finhackad, färsk
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 80 g rucola - (1 påse)
  • 80 g babyspenat - (1 påse)
  • olivolja
  • balsamvinäger
  • flingsalt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Tänd grillen och rumstemperera köttet.

  2. Gnid in köttet med olja, rosmarin, salt och peppar. Sätt in en stektermometer och grilla köttet runt om till 56°. Låt vila 15 min.

  3. Skär köttet i skivor och servera på en bädd av rucola och spenat.

  4. Ringla över olivolja och balsamvinäger, strö över flingsalt och nymald svartpeppar.

    Foto: Holger Edström

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!