2.92.92.92.92.9

Recept på söta biskvier att baka till påsk. Biskvier med godisfluff är fyllda med påskskum. Vi använde gula skumharar som gav en fin ljusgul fyllning. Förvara biskvierna i kylen i 1–2 veckor eller frys in.

För 20 små biskvier:

Ingredienser

275 g mandelmassa
1 äggvita

Fyllning:

125 g påskskumgodis
3 dl vispgrädde

Doppning:

250 g choklad, mörk

45 minuter + 5 timmar i kyl + 15 minuter i ugn + 30 minuter i frys

 

Biskvier med godisfluff – gör så här:

  1. Fyllning: Lägg skumgodiset i en kastrull och häll på hälften av grädden. Låt smälta ihop på svag värme under vispning. Tillsätt resten av grädden när godiset har smält. Värm upp lite, men låt det inte koka. Ta bort kastrullen från plattan.
  2. Häll upp den varma blandningen i en bunke. Lägg plastfolie direkt mot ytan så att det inte bildas skinn. Låt svalna och ställ sedan in i kylen. Låt stå kallt ca 5 timmar, men gärna över natten.
  3. Sätt ugnen på 175°. Grovriv mandelmassan och rör ner äggvitan lite i taget. Blanda ihop till en jämn och ganska tjock smet. Lägg smeten i en engångsspritspåse. Klipp ett hål i påsen och spritsa bottnar med jämna mellanrum på två plåtar med bakplåtspapper.
  4. Grädda mitt i ugnen ca 15 min tills bottnarna fått lite färg. Låt kallna.
  5. Vispa gräddblandningen fluffig med elvisp. Fyll fluffet i en spritspåse och spritsa en tryffeltopp på varje botten. Låt biskvierna stelna i frysen ca 30 min.
  6. Doppning: Bryt chokladen i mindre bitar. Smält den försiktigt i mikron eller över vattenbad. Doppa biskviernas toppar i chokladen. Låt stelna i kylen.
Fler recept med: Bakning, Choklad, Godis